Smoothie recepti

smoothie rdeča jabolkaZaužijte dnevno priporočljivo količino sadja in zelenjave. Raznolikost smoothie receptov nam precej olajša, da zaostimo prehrankim potrebam našega telesa po vitaminih in mineralih.

Priprava smoothijev je hitra in enostavno. Vsekakor je priporočljivo imeti specializiran aparat za pripravo smoothijev ali pa vsaj mešalnik. Priprava smoothijev s paličnim mešalnikom je dosti težja in veliko manj učinkovita.

Priprava smoothijev je lahko kreativen izziv tudi za otroke. Velika verjetnost je, da boste otroke lažje prepričali, da naredijo nekaj požirkov smoothija kot pojejo različno sadje.

Ker imajo otroci radi bolj sladke pijače, poskusite v receptih uporabiti bolj sladko sadje. Pomagate si lahko tudi z medom.

Smoothiji pozitivno vplivajo na prebavo, saj gre pri večini receptov za pripravo smootjijev za lahke in zdrave napitke. Telo vsekakor lažje prebavi zmiksano sadnje in zelenjavo kot težko hrano kot so npr. meso in sladice.

Zauživanje sadja in zelenjave preko smoothie napitkov pozitivno vpliva na vašo kožo, lase in nohte, okrepi imunski sistem, izboljša splošno počutje in delovanje možganov, itd.

Priprava smoothijev je hitra, enostavna in zabavna. Smoothiji so lahko kreativni izziv za celotno družino, saj je edina omejitev pri pripravi smoothijev pravzaprav le vaša domišljija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja