Slastni piškoti iz kozarca

darilo iz kozarcaZadnja leta je precej priljubljeno podarjanje daril v kozarcih, zagotovo pa pri tem prednjačijo piškoti v kozarcu. Glede na to, komu jih boste podarili, se morate seveda odločiti, ali boste podarili končni pekovski izdelek, ali pa poskrbeli zgolj za recept in sestavine – in prepustili veselje ob peki svojemu obdarjencu.

Že pripravljeni piškoti v kozarcu so primerni za vsakogar, najboljše pri njih pa je seveda to, da jih lahko obdarjenec takoj poskusi. To pomeni, da jih lahko podarite tudi sodelavcem in sodelavkam ter tistim, ki imajo radi drobno pecivo, nimajo pa žilice za peko.

Izvirno darilo iz kozarca lahko kupite v spletni trgovini Okusno, kjer so na voljo kozarci z vnaprej pripravljenimi sestavinami za peko slastnih piškotov (ang. cookijev). Najbolj prodajani so lešnikovi, orehovi, rafaelo in bounty piškoti.

lešnikovi piškoti iz kozarca
Nekaterim pa so seveda bolj kot piškoti v kozarcu zanimive sestavine za pripravo piškotov v kozarcu. Tu je treba biti nekoliko bolj previden in takšno darilo nameniti zgolj osebi, ki bo piškote dejansko z veseljem pripravila – torej ljubiteljicam peke ali malim nadebudnežem, ki bi se radi vrteli po kuhinji.

Kadar podarjamo sestavine, je treba najprej izbrati pravi recept – torej takšnega, kjer lahko odmerimo in v kozarec nadevamo čim več trdih, nepokvarljivih sestavin. Vse mokre sestavine, torej maslo in jajca, bo potrebno dodati naknadno. V kozarec vse trdne sestavine nasujte v plasteh, od najbolj drobne do najbolj velike (spodaj moka, na vrhu koščki čokolade), nato pa natisnite še recept za pripravo, iz katerega bo jasno tudi, katere sestavine je treba še dodati.

Piškoti v kozarcu pa seveda niso edino drobno in okusno darilo, ki ga lahko podarimo v stekleni embalaži. Marsikoga bo ravno tako razveselil domač pripravek za okusen kapučino (sladkor, mleko v prahu, instant kava, vaniljin sladkor) ali domačo vročo čokolado (grenek kakav, sladkor, škrob, malo cimeta in mleko v prahu). Vedno morate poskrbeti le za to, da pripravite sestavine po dobrem receptu, da bo nazadnje napitek res okusen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja